Újabb cég halad a magyar tőzsde felé

2021.10.05.

Támogatást nyertünk a BÉT Mentor Program keretein belül! Megjelenés: Portfolio.hu

Megjelent: 2021.10.05. portfolio.hu

Újabb társaság, a 2004 óta működő, hazai tulajdonú ÉPDUFERR kapott támogatást a BÉT és a Pénzügyminisztérium közös, európai uniós GINOP és KMR forrásból megvalósuló, a kis- és középvállalatok tőzsdei megjelenésének finanszírozását elősegítő pályázatán. Az elsősorban az építőiparban tevékenykedő ÉPDUFERR ezzel a kilencedik vállalat, amelynek tőzsdei bevezetését előmozdíthatja a BÉT Mentor Program.

40 millió forint, 50 százalékos intenzitású, vissza nem térítendő támogatáshoz jutott a BÉT Mentor Program keretén belül az ÉPDUFERR. Ennek nyomán az építőipari társaság a Megakrán, a DM-KER, a Gloster, az OXO Technologies, a ViVeTech, a NAP, a Polyduct és az Eprolius után a kilencedik, amelynek tőzsdére lépését elősegítheti a BÉT Mentor Program. A társaság felkészülését és a tőzsdei bevezetés folyamatát kijelölt tanácsadóként a Navigator Investments támogatja, a papír bevezetésére és a kereskedés megkezdésére a tervek szerint legkésőbb 2022-ben kerülhet sor.

A 2004-ben alapított ÉPDUFERR fő tevékenysége az építőiparhoz kapcsolódik – elsősorban multinacionális vagy hazai nagyvállalati megrendelők számára végeznek fővállalkozói és generál kivitelezői feladatokat Magyarország egész területén, emellett építőanyag kereskedéssel is foglalkoznak. A nemzetközi piacra lépést ugyanakkor kiegészítő szolgáltatásai, az idén elindított acélkereskedelem és acélfeldolgozás révén kívánja megvalósítani a társaság. Többek között ezen lépést is támogatná a BÉT középvállalatok számára kialakított platformján, a BÉT Xtenden tervezett tőkebevonás.

„Ezúton is szeretnénk megköszönni a BÉT támogatását mely elnyerésével pozitív visszaigazolást nyert üzleti stratégiánk. Azt gondoljuk, hogy a BÉT Xtend piacon való megjelenéssel társaságunk a középtávú stratégiánkkal összhangban megkezdhet egy dinamikus növekedést és a tőzsde által biztosított előnyök révén elérjük középtávra megfogalmazott céljainkat.”

– mondta el Palkovics Milán, az ÉPDUFERR igazgatóságának elnöke.

„A tőkeági forrásbevonás vállalati kultúrában való térnyerésének támogatása fontos stratégiai célunk – az, hogy egyre több társaság veszi igénybe a Mentor Programot, érzékelteti, hogy jó úton haladunk e tekintetben. Sok sikert kívánok a felkészüléshez az ÉPDUFERR-nek, bízom benne, hogy hamarosan a BÉT Xtend piacon köszönthetjük a társaságot”

– mondta Máté-Tóth István, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgató-helyettese.

Címlapkép: Budapesti Értéktőzsde

Rólunk

Központi iroda:
2400 Dunaújváros, Verebély út 14.
Telefonszám:
+36 25 503 560
E-mail cím:
info@epduferr.hu
https://befektetoknek.epduferr.hu/wp-content/uploads/2021/11/world.png